About Me

My photo
Hey! What's up? I'm faraleeyana from kedah,still in malaysia,17 year old..I want to be success business woman..Hopefully,i want to study in Korea university business school..I like listening korean song everyday..:P..I love my family very strong..I also love leeteuk..I hope can meet him one day..Hehe..View my blog okay? Just follow me..thanks = )

Wednesday, 25 January 2012

Siapakah Farah Liyana??

Aku seorang budak hingusan.aku tak lah baik macam orang sangka,aku jahat + nakal.Aku pernah ponteng kelas aku pernah ponteng sekolah pegi MCD ,Gaint.Aku ingat nak seronok ja.Tapi sekarang aku da tak buat benda tu,sebab aku dah terkantoi dengan kakak and mama aku.Depa marah aku,aku rasa macam nk kiamat ja dunia ni.Aku insaf tak berani lagi.

Aku seorang budak perempuan yang tak cantek + comel + hot + ayu + pandai + rajin macam budak pempuan lagi.Aku anak bongsu dari 7 orang adik beradik.Aku anak manja yang selalu buat masalah,aku suka buat rumah bersepah,aku suka bagi kakak aku marah dengan sikap aku ,tapi dalam masa yang sama niat aku saja2 nak bagi depa marah.Aku tak lucky macam orang lain,dapat sume yang hampa mintak.Aku hidup sederhana ja,tak kaya tak miskin.

Aku ada seorang adik and abg angkat.Abg az and adk aqim.Aku sayangg depa 2 ni..Comel + handsome.Aku pun ada kawan yang baik + sporting.Nmanya Ila,are-tie,fathin;eyna,vanetty,akid,jabbar;afif and lain2.Aku happy dengan depa ni.(termasuk mp3 aku) hehe :) .Sama la dengan family aku,aku sayangg family aku sebab depa selalu jaga ku setiap masa.Depa bagi kasih sayang yang melimpah luah walaupun aku selalu kena marah dengan depa.

Yeah ini lah Farah Liyana yang dimaksudkan 2..Aku budak mentah lagi,sila tunjuk ajar ?? hehe


P/s : tak mau ada comment yang buruk2 ok..ini hidup aku punya pasal lah.. :p

Friday, 20 January 2012

Ok,aku ada benda nak cite ni,adalah seorang jejaka ni,comel + handsome + sweet dalam fesbukk aku.Aku suka cara dia..Dia style gila,gambar dia sumenya 'PERFECT'..Takk caya?? pi la tengok search : >Cekgu Az< dia banyak fesbukk,mana yang muat tu nanti dia approve la..Aku suka tengok dia senyum,serious sweet.Sumpah aku tak tipu~


Dia ni sporting tau..Boleh dikatakan  "HOT" ! Disebabkan dia tua 3tahun dri aku,aku panggil dia 'abang az'..Dia banyak peminat,wall dia penuh orang tegur..Uh ! Terbaek lah ! Abg az,jangan sombonk2 ok? (ouh!gediknya aku)


P/s : untuk kawan bloggerku,aku takgedik nk cite pasal laki,saja nk cer kat hampa..okay..terimakasih :)

P/s : untuk abg az,jangan marah copy gambar ni and buat story pasal az..ok handsome? (tengah membodek takut kena marah) :)

Aku cite sikit je,sebab aku tak tahu yg lain2 pasal dia..huhu :D

Sunday, 25 December 2011

~ 2012~

Pejam celik pejam celik dah nak masuk 2012,sekejap ja kan masa berlalu.Azam baru mesti lah kena ada mintak2 la aku jadi lebih baik dari tahun ni..

Pelajaran + peragai tu mesti lah kena elok lagi..haha..Bab pelajaran ni aku tak lah brapa pandai tahun depan,aku nak tinggalkan peragai aku yang bersikap lemah lembut sangat dengan kawan2,sampai orang nak pijak kepala aku ni,Aku ni pemalas tahap gaban,nak kemas meja pun sampai nak ambek 2 hari baru nak clear,aku basuh baju pun tak berapa reti..Sapu rumah ja aku tau,yang lain2 kureng siket..

Mudah _mudahan aku dapat jadi lebih baik dari tahun 2011 ni..InsyaAllah..Aku nak jadi pelajar cemerlang,Jadi ulat buku la konon,huhu,

Okay,mulai sekarang aku xmau on fesbukk dah,tweet,blogger InsyaAllah~Aku harap tahun depan aku dah tak mau tengok batang idung laptop langsung..Rasanya boleh kot tahan nafsu mengonline laman sosial ni..

Hmm,,hopefully i can be the best student and good person next year ! Okay~

Friday, 23 December 2011

Lee Seung Gi



Anda nampak tak?? Handsome tak orang ni..hehe..Topik sekarang ni tentang sorang lelaki korea nih..Comey sungguh muka dia,ada satu benda ja aku suka kat dia..Kat hidung dia tu,hidung dia tak mancung tapi tetap cute (yeah! aku tengah perasan sekarang ni) aku kenal dia melalui kawan aku Vanetty budak cina kelas aku,dia ada kalender My Girlfriend Is a Gominho..Aku cuba perhatikan korean boy ni..Tak lah handsome sangat kan..Tapi aku betul2 tertarik bila tengok hidung dia..Hahh!! Aku suka dia laa..Hanya satu sebab ja iaitu *HIDUNG dia* haha..Seung gi saranghaeyo <3

Meluatnyerr....

Hmm..naik bosan aku tengok fesbuk,tagged,twitter ni..Nak tau sebab apa?? Ni semua pasal DP la..Kenapa zaman sekarang ni semakin lama banyak orang bubuh DP artis korea? Tak reti nak buh pic sendiri ka..Huh ! Tak paham sungguh hampa ni..Be yourself laa..

Bukan apa pun,cuma nak bagitau yang orang yang suka buh DP korea tu bukan la setuatu yang tertarik menarik pun..Minat2 sudah la..Kalau fanatik sangat pun jangan la sampai muka pun tak mau taruh..Fikir2 kan lah wahai peminat2 korea..Orang susah nak add kalau tak buh gambar,..Aku pun suka jugak dekat korea ni,tapi tak bubuh pun gambar artis kesayangan aku tu..Serius aku meluat+bosan tengok kat majalah epop,klik DP laman sosial tu tak sah kalau tak letak gambar korea..Please,STOP IT lah !

Lman sosial sekarang ni tak boleh nak percaya sangat..Aku kat sini tak de niat langsung nak kutuk or merendahkan semua yang minat k-pop ataupun k-pop sendiri..Just berpada2 la..Artis korea sebenarnya tak mendatangkan faedah pun tuk kita..Tak payah agung2kan sangat mereka okay..Hmm..Minat tak salah ^^


P/s : harap anda semua faham and story ni tak de kena mengena nak kutuk..Apa2 pun KOREA is the BEST EVER <3

Thursday, 10 November 2011

Korea pOp wOrld


My first story.....

Super Junior is my top grup in my life..Aku minat thap gapan kt grup ni..Mula lgu sorry sorry,no other,bonamana..Tarian yg cukup brgaya dan memikat semua org,eww ! Grup ni mmg best la dgan lgu Mr simple dan A-cha..Oppa leeteuk yg sweet,siwon yg handsome,heechul yg cntek and kyuhyun yg comel tQ sbb wjud dlm industri kpop ni..Happy sgat dpat thu ttg sj bila dah follow korang kt twitter..Ahah ! Xkurang jga kpda member2 sj yg laen .. Semuanya best2 donghae,eunhyuk,shindong,ryeowook,sungmin,yesung..I love you like a love song baby :)..Do you know how much i crazy with you sj.. Gud luck for heechul and siwon and other..I will miss you..Thank a lot super junior..


Saranghae yo :)